Skip to content

Pexcellent

Wat is Pexcellent?

Een intelligente integratieoplossing waarmee u op een eenvoudige manier data uit Excel kunt exporteren en importeren in uw projectplanning in Primavera P6 EPPM. Het vult de import- en export functionaliteit aan van Primavera P6. Bijvoorbeeld bij het importeren van een WBS naar Excel, het valideren van activiteiten of importeren van activiteitcodes. Dat betekent dat u met behulp van Pexcellent geen informatie meer hoeft over te typen van de ene naar de andere applicatie. Hierdoor voorkomt u typefouten, voorkomt u frustratie en verbetert u de kwaliteit van uw planning.

Voordelen van Pexcellent

Eenvoudige installatie

Deze software is eenvoudig te installeren, zonder tussenkomst van een afdeling IT.

Gebruiksvriendelijk

Er is geen gespecialiseerde kennis nodig om met deze software te kunnen werken. Als gebruiker is het alleen wenselijk dat u ervaring heeft met Microsoft Excel en Oracle Primavera P6.

Semi-geautomatiseerd

Pexcellent geeft u de mogelijkheid om uw data te herzien voordat u een export maakt naar Primavera P6 vanwege de semi-geautomatiseerde functionaliteit.

Lage kosten

Dit is één van de goedkoopste oplossingen om uw data te importeren en exporteren vanuit Primavera P6 naar Excel en vice versa. Er is dus geen grote investering nodig.

Betrouwbare ondersteuning

Wij zijn ervaren en getraind in het oplossen van complexe problemen op het gebied van systeemintegraties. Daarnaast staat onze supportdesk voor u klaar om uw functionele en technische vragen te beantwoorden.

Uitstekende performance

Exporteer 30.000 activiteiten van Primavera P6 naar Microsoft Excel binnen 15 seconden en valideer 30.000 activiteiten binnen een minuut.

Belangrijkste functionaliteiten

Valideren en importeren van voortgang

Geeft per activiteit de voortgang weer, die vervolgens kan worden gevalideerd en geïmporteerd.

Valideren en importeren van actuele uren

Geeft de gebudgetteerde en daadwerkelijke uren per activiteit, per resource en per financiële periode weer, die vervolgens kan worden gevalideerd en geïmporteerd.

Importeren en exporteren van de WBS

Creëert een boomstructuur in Excel die u vervolgens eenvoudig kunt aanpassen en importeren.

Daarnaast kent Pexcellent andere handige functionaliteiten

Importeer, exporteer en valideer uw data uit Excel snel en eenvoudig van en naar Primavera P6 met Pexcellent.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

ENKELE VOORBEELDEN VAN TOEPASSINGEN IN DE PRAKTIJK

Importeren van WBS structuren van Primavera P6 naar Excel

Wanneer u aan grote projecten werkt met meerdere onderaannemers gebeurt het vaak dat de Work Breakdown Structures worden aangeleverd als Microsoft Excel bestand. Het is een tijdrovende taak om alle WBS-elementen over te typen van Excel naar Primavera P6. Pexcellent lost dit probleem voor u op door middel van een toegankelijke interface waarin u de WBS structuren kunt importeren met één druk op de knop.

Importeren en exporteren van activiteit codes

Een onderaannemer heeft het project ingediend als Primavera P6 bestand en u wilt hiervan de activiteit codes gebruiken in de project scope en niet in de global scope. U kunt Pexcellent gebruiken om eerst alle Global Activity Codes te exporteren naar Excel. Hierna kunt u de data aanpassen door het verwijderen en toevoegen van rijen en het verbeteren van enkele typefouten. U kunt ook de scope veranderen van Global naar Project. Tot slot geeft u aan welk project u wilt gebruiken en klikt op importeren.

Importeren, exporteren en valideren van activity data

Uw bedrijf gebruikt meerdere systemen om de voortgang en de resterende duur van activiteiten bij te houden. Om de voortgang van uw project bij te houden wilt u deze informatie in uw Primavera P6 planning opnemen. U vraagt de key user van de betreffende taken om de voortgang en resterende duur naar Excel te exporteren, middels het aangeven van de Project ID, Activiteiten ID, voortgang en resterende duur. U verzamelt deze informatie in Pexcellent op het werkblad “Activity” om de informatie te valideren. Dit stelt u in de gelegenheid om uw informatie te bekijken en controleren voordat u het daadwerkelijk in uw Primavera P6 Project planning plaatst. Als u de nodige correcties heeft aangebracht wordt alle informatie via Pexcellent in Primavera bijgewerkt.

Importeren van daadwerkelijke uren naar financiële periodes

Stel uw werknemers schrijven hun gewerkte uren in een tijdregistratie systeem, zoals SAP of IFS. Om een goed overzicht te hebben van de daadwerkelijke uitgave van uw Primavera P6 project planning is het waardevol om deze daadwerkelijke uren te importeren in uw planning. Met Pexcellent kunt u dit doen door de geschreven uren van het ERP-systeem te exporteren met de volgende informatievelden: Project ID, Activity ID, Resource ID, Year, Week en Actual hours. Voor het updaten van de daadwerkelijke uren in Primavera P6 heeft Pexcellent de mogelijkheid om de informatie te valideren en per cel te rapporteren bij mogelijke problemen. Klik op update om de daadwerkelijke uren in uw Primavera P6 projectplanning te overschrijven met de nieuwe waarden in elke financiële periode, voor elke resource, voor elke activiteit en voor elk project.

MEER INFORMATIE over Pexcellent

Neem contact op

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Handleiding

Download hier de laatste versie van de Pexcellent handleiding.

Support

Onze supportdesk ondersteunt bij functionele en technische vragen over Pexcellent.

Live demo

Wilt u meer zien van de functionaliteiten? Wij geven u graag een live demo. Dit kan op locatie of remote.

Gratis 14 dagen proberen

Beoordeel zelf of Pexcellent de juiste oplossing is voor uw bedrijf en ontvang gratis een 14 dagen proefversie.

Gratis 14 dagen
PROEFPERIODE STARTEN

Beoordeel zelf of Pexcellent, ScheduleReader of Turbo-Chart de juiste software is voor uw bedrijf en ontvang gratis voor 14 dagen een proefversie.

Vul onderstaande gegevens in, dan sturen wij u zo snel mogelijk de informatie toe voor de gratis download.