Skip to content

Tilos Linear Scheduling

Wat is TILOS Linear Scheduling?

TILOS is een software applicatie voor projectplanning waarmee u inzichtelijk maakt wanneer op welke locatie er werkzaamheden worden uitgevoerd. Hiermee krijgt u eenvoudig inzicht in de mogelijke conflicten tussen activiteiten in uw project die op hetzelfde moment en op dezelfde locatie zijn gepland. TILOS ondersteunt het planningsproces van lineaire, voornamelijk infrastructurele, bouwprojecten. Naast licenties van deze software biedt Aram ook ondersteuning bij de implementatie of advies bij specifieke vraagstukken over TILOS.

Voordelen

Linear Scheduling

Mogelijkheid om tweedimensionaal, lineair te plannen, waarbij de x-as tijd vertegenwoordigd en de y-as afstand.

Toegevoegde waarde op de bouwlocatie

Door transparante locatie gerelateerde informatie biedt het inzicht in de planning aan betrokken projectmedewerkers, waardoor zij snel in staat zijn om te weten wat, wanneer op een bouwlocatie speelt.

Uitwisseling met open data

Het is mogelijk om data uit te wisselen met andere projectmanagement systemen, zoals Primavera P6, Asta Power Project, Microsoft Projects en Excel.

Een begrip in de bouwsector en civiele engineering

Voorbeelden van infrastructurele trajecten waarvoor TILOS veel wordt gebruikt, zijn de aanleg van wegen, spoorlijnen, bruggen, kanalen en tunnels.

Industrie specifieke analyse mogelijkheid

Visualiseert de planning van de uitvoering met de nadruk op de bewegingen rondom de bouwlocatie, zoals transport, zwaar materieel en verschillende aannemers.

Professionele presentatie

De planning wordt zowel qua tijd als afstand op een duidelijke en professionele manier gevisualiseerd in een tijd-weg diagram.

Meer weten Of interesse in een demo?

Belangrijkste functionaliteiten

Een overzichtelijke weergave van planning versus locatie

TILOS is ontwikkeld om de visualisatie te verbeteren van herhalende taken waarin de locatie (aangeduid in afstanden) een centrale rol speelt. Het belangrijkste voordeel is dat de datastromen op een visueel overzichtelijke manier in kaart worden gebracht. De inzet van capaciteit en materialen kan bij de uitvoering van het project worden afgezet tegen de locatie. Bar charts en netwerk diagrammen worden vaak voor analytische doeleinden gebruikt en geven geen visueel inzicht in de daadwerkelijke situatie. Met behulp van TILOS krijg je dit inzicht wel.

Creëer een realistische weergave van de projectscope

TILOS is in staat een volledige analyse van het kritieke pad in een tijd-weg diagram te visualiseren. Tijd-weg diagrammen geven een praktisch beeld van de scope door locatie gebaseerde projectdetails en planning te combineren in één overzicht. Deze applicatie biedt ook volledige ondersteuning van uw deelprojecten, zoals bruggen of pompstations. Eventuele mijlpalen van deze deelprojecten, kunnen worden geïntegreerd in uw integrale tijd-weg diagram. Met TILOS verschaft u op deze manier volledige controle over hoeveelheden, tarieven, capaciteit en kosten. De software zorgt voor een perfecte visualisatie en monitoring van de voortgang op uw project.

Een eenvoudige manier van plannen

TILOS maakt het mogelijk te refereren naar individuele activiteiten en taken. Voortgang kan per taak worden gemeten, waardoor een gedetailleerde weergave van de projectvoortgang mogelijk is. De software is met haar voorgedefinieerde werkpakketten en templates ontworpen voor het snel creëren van lineaire schema’s. Bij het aanmaken van nieuwe activiteiten analyseert TILOS locatie gerelateerde data (afstand) en op basis hiervan definieert het de hoeveelheden, allocatie van capaciteit en de tijdsduur. Op deze manier wordt het plannen vereenvoudigt en het te verrichten werk voor de planner geminimaliseerd.

Verschillende implementatie mogelijkheden

TILOS kan op verschillende manier binnen uw organisatie worden geïmplementeerd. Zo is het mogelijk om te kiezen voor: een single user licentie, een USB-versie of een floating user licentie. Daarnaast zijn er diverse extra opties beschikbaar. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om data uit te wisselen met andere applicaties zoals, Primavera P6 en Microsoft Project.

Hoe creëert u een project met TILOS?

Hoe maakt u een projectplanning in TILOS?

Hoe creëert u interactie tussen Gantt chart en tijd-weg diagram?

MEER INFORMATIE

Neem contact op

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Vrijblijvende offerte

Benieuwd naar de licentiekosten? Wij stellen graag vrijblijvend een offerte op.

Basiscursus TILOS

Via de Aram Academy bieden wij ook een basiscursus TILOS Linear Scheduling aan. Kijk hier voor meer informatie.

Support

Onze supportdesk ondersteunt bij functionele- en technische vragen over TILOS.

Live demo

Wilt u meer zien van de functionaliteiten? Wij geven u graag een live demo. Dit kan op locatie of remote.